Кралицата отказала да даде стаи на Хари в замъка Уиндзор

Кралица Елизабет Втора, баба на принцовете Уилям и Хари, с единия била майка, с другия мащеха, според две статии в „Daily Mirror“. В едната се разказва как отказала да даде на Хари по-голям дом, за разрастващата му се фамилия, а в другата как предложила на Уилям своя резиденция, която не е използвала досега.

Сега Хари и Меган Маркъл живеят в красиво калифорнийско имение с двете си деца Арчи и Лилибет.

След като се сгодиха, Меган и Хари се нанесоха в малката вила на Хари с две спални в двореца Кенсингтън, която е съвсем наблизо от тази на семейството на Кеймбридж.

Но след сватбата те искали да се преместят в по-голяма къща, за да създадат семейство и отишли при кралицата с тази идея. Според „Sunday Times“ двойката попитала кралицата дали могат да живеят в замъка Уиндзор. Но бабата на Хари отказала и вместо това им дала „Frogmore Cottage“, резиденция, която също се намира в градчето Уиндзор. Но все пак не е замъка. Макар да имало празни спални в Уиндзор, тя преценила, че това ще бъде неподходящо.

Уиндзор е най-старият замък във Великобритания, а със своите 1000 стаи и най-големият обитаван замък в света.

Така преди раждането на Арчи, двойката се преместила в дома си „Frogmore Cottage“, по-късно от очакваното поради забавяне на ремонтните дейности. Резиденцията била преустроена така че да има четири спални и една детска стая. Имотът се разполага на 655 акра и е в Малкия парк на Уинздор.

Преди две години се преместиха в САЩ. 37-годишният Хари, който е шести поред за наследяване на трона, въпреки че се оттегля от кралските задължения през 2020 г., заплаши със съдебен иск Министерството на вътрешните работи, ако не може да осигури полицейска защита за семейството му, когато е в Обединеното кралство.

В същото време, става ясно, че кралицата, която прекарва Коледа и Нова година в замъка Уиндзор, се показала доста щедра към Уилям и Кейт. Тя има една резиденция в Уиндзор, в която никога не е живяла и искала да я даде на херцога и херцогинята на Кеймбридж.

Тази резиденция е „Форт Белведере“, която е построена между 1750 и 1755 г. за принц Уилям Август, като архитектура е в готически стил и домът е бил наричан „Фортът“ от много членове на кралското семейство. Фортът, който има седем спални, езеро и близка горичка, се намира в Кралския парк, който е на юг от градчето Уиндзор при границата със Съри.

Жилищната сграда е била значително разширена от Джордж IV, който добавил осмоъгълна трапезария, а кралица Виктория го ползвала като чайна.

През 1929 г. става дом на принц Едуард, принц на Уелс, който по-късно става Едуард VIII. Той похарчил огромна сума, за да освежи имота. Именно във „Форт Белведере“ той подписва писменото си известие за абдикация през 1936 г., след като не му е позволено да остане крал, ако се ожени за два пъти разведената Уолис Симпсън.

Едуард, който след това става херцог на Уиндзор, се изнася и огромният имот е празен до 1955 г. След това там поживели братовчеди на кралицата, а в момента се отдава под наем от „Crown Estate“. Миналата година запознати докладваха, че принц Уилям и Кейт са хвърлили око на мястото и искат да се преместят във Форта.

Previous post Д-р Първанова: Сертификатът и ваксините не изпълниха очакванията и у нас, и по света
Next post Александра Тюркмен проговори за последния ден на баща си