Костадин Костадинов скандално разведен

Лидерът на „Възраждане“ Костадин Костадинов, който упорито убеждава обществото в своята отдаденост на традиционните български ценности, всъщност е скандално разведен. Прочулият се с прякора Копейкин политик сложил край на брака си с майката на двете му деца Велина още през 2018 г.

На 26 март тогава Районният съд във Варна се произнесъл с решение по гражданско бракоразводно дело, заведено от Копейкин и съпругата му Велина, които пожелали бракът им да бъде прекратен по взаимно съгласие. Документацията от развода е достъпна в интернет и от нея се вижда, че съдът е определил местоживеенето на децата да бъде при майката, пише „Ретро“.

На бащата Костадинов пък назначил режим на личен контакт с наследниците му Тодор и Деница, като разпоредил да ги вижда и взема при себе си всяка първа и трета събота и неделя от месеца с преспиване от 10 ч. в събота до 18 ч. в неделя, 15 дни през лятната ваканция и половината от коледната и великденската. Костадинов е бил осъден и да плаща по 200 лева издръжка на Велина за всяко едно от двете им деца ежемесечно, а освен това разпорежда и тя да продължи да живее в семейното им жилище във Варна.

Жена му обаче моли съда да запази неговата фамилия и след влизането в сила на развода им. Малко след това съратници на Костадинов излизат с твърдения в публичното пространство, че всъщност бракоразводното му дело било фиктивно и целяло той да спаси имотите си. Факт е, че през годините след 2018 г. лидерът на „Възраждане“ споделя в социалните си мрежи само снимки с двете си деца, на които не присъства съпругата му. Негови бивши сподвижници обаче се съмняват, че те са престанали да живеят заедно.

Както е известно, лидерите на партиите всяка година декларират доходите и имуществата си пред КПКОНПИ – както своите, така и тези на свързаните с тях лица – съпруги, съпрузи и т. н. Разводът на Костадинов е от март 2018 г., а година и половина след това жена му купува скандално скъп апартамент във Варна. След развода Костадинов не е длъжен да декларира имота пред КПКОНПИ, защото вече няма формална връзка с бившата си съпруга повече от година. В същото време обаче е обвинен, че е купил въпросния имот с пари от партийната субсидия.

През 2019 г. пък представящият се за човек от народа Костадинов си купи и къща на брега на морето във Варна. Имотът е вила на два етажа, с веранда, с площ 82 кв. м. Състои се от дневна с кухня, баня с тоалетна на първия етаж, две спални, санитарен възел, тераса на втория етаж. Официалната позиция на Костадинов обаче е, че била на кредит, който щял да плаща 20 години.

Previous post 25 000 заразени на ден остават скрити, пикът ще е след Свети Валентин
Next post Късметлия! Лавина затрупа скиор в Рила, отърва се с разтягане