Костадинов с благодарствено писмо до Митрофанова за спасените моряци

Информацията за спасяването на българските моряци бе съобщена превратно и лъжливо. Никъде не беше споменато, че е в резултат от руските военни и военните на Донецката народна република. Това заяви председателят на “Възраждане” Костадин Костадинов на брифинг в Народното събрание относно евакуацията на българите от кораба Царевна.

Той допълни, че днес от 17 ч. близките на спасените щели да бъдат привикани в Министерството на външните работи и ще бъдат подложени на инструктаж какво да казват и какво – не. Истината обаче не може да бъде скрита, отсече Костадинов.

По негови думи в такъв момент трябва да се изрази благодарност към Руската федерация и ДНР. За да компенсират това, от партията са изпратили благодарствено писмо към руския посланик Елеонора Митрофанова и към лидера на ДНР.

На въпрос дали в мисията по евакуацията на моряците са участвали и българи, Костадинов посочи, че българската държава се е намесила, макар и закъсняло. Пряко не са участвали БГ военни, но е била поддържана връзка с контрактори за осигуряването на спасителната акция.

Previous post Заплашват Николай Ненчев: „Да не стане така да ти фръкне главата“
Next post Варненският кмет Иван Портних вече е обвиняем