Костадинов: ПП се превръщат в „златен пръст“ на ГЕРБ

С оттеглянето на кандидатурата на Никола Минчев за председател на НС “Продължаваме Промяната” се превръщат в “златен пръст на ГЕРБ”. Това заяви лидерът на “Възраждане” Костадин Костадинов в студиото на NOVA.

Според него е възможно днес да видим още обрати спрямо избора на председател на НС. “Всичко е възможно. Видяхме снощи, че ПП в 10 без 10 оттеглиха кандидатурата си. Изглеждаха много неадекватно – като деца, на които се е скарала класната ръководителка. Личеше си, че правят нещо, което не желаят да правят. Нищо чудно до края на деня да видим и нещо подобно от ГЕРБ. Има сили в българската политика, които са доста по-влиятелни и сериозни от тези, които гледахме вчера в парламента”, коментира Костадинов.

Той отрече “Възраждане” да подкрепи кандидат, различен от Петър Петров. “Няма как да подкрепим който и да било друг кандидат. Ние имаме идеологически различия с тях. Няма как да стане! Ще предадем собствените си избиратели”, заяви той.

Решението за излизане от тази ситуация е едно – или се избира председател на НС, или се отива на избори, заключи Костадинов. “Друг вариант за нас, освен Петър Петров, не съществува”.

Днес “Възраждане ще внесе закон според който, всяка медия, която получава финансиране от чужбина, трябва да се декларира като чуждестранен агент, а не да се представя като независима медия. “Тези медии са агенти за чуждо влияние. Те представят чужда гледна точка. Не искам тези медии да ми представят американската гледна точка като българска”, каза още Костадинов.

Previous post Мика Зайкова тегли майна на всички партии
Next post Йордан Цонев: Песимист съм за съставянето на кабинет