Костадинов обяви: Нужно е ново правителство, да ни изведе от кризите

За газа – ясно, ще има криза, с която или няма да се справи държавата, или ще се справи, но на много висока цена, която ще плати народът. Това заявява председателят на „Възраждане“ Костадин Костадинов, цитиран от пресцентъра на партията. Отчита ли правителството следващата задаваща се криза – кризата с петрола, пита той.

Преди месец министърът на финансите заяви, че горивата няма да се вдигат, но днес те минават три лева, посочва Костадинов. „Има ли план правителството какво ще прави с тази криза? Ще имаме ли петрол и колко ще плаща за гориво българинът?“, пита той.

„Необходимо е управлението на българската държава да се поеме от ново националноотговорно правителство, което да изведе страната от спиралата от кризи“, заявява Костадинов и допълва, че когато българите дадат доверието си на „Възраждане“, от партията още на следващите предсрочни парламентарни избори ще предложат такова правителство.

България е в спирала от кризи, а правителството на четворната коалиция е не просто вредно, а вече и опасно. Държавата ни няма добър стопанин в лицето на управляващите, смята Костадинов.

Днес коалиционният съвет се събира, за да обсъжда дали ще дава военна помощ на Украйна, дали ще ни направи част от конфликта между две братски на нас държави. Тема, която вълнува българите дотолкова, доколкото са против замесването на страната ни в конфликта, коментира лидерът на „Възраждане“.

„Днес българският народ, освен да не стане част от война, се страхува, че ще остане без газ, че ще фалира и малкото останало производство, че няма да има торове, че няма да има с какво да се нахраним или ако има – ще е на много висока цена. Очевидно е, че за правителството комисионите и обслужването на американските интереси е по-важно от добруването на българския народ“, смята Костадин Костадинов.