„Копейки“ срещу „харвардци“: Одрана буза и счупени очила

Резултатът от мелето в парламента между „копейките“ и „харвардци“ е чифт счупени очила на депутат от „Възраждане“ и одрана буза на Манол Пейков от ПП-ДБ. Въпреки че заседанието прекъсна с цел охлаждане на страстите, от кулоарите на парламента все още се чуват викове.

Там Костадин Костадинов се закани, че ще спират занапред всеки опит за изказване на Явор Божанков и Манол Пейков. След това премина в антисемитски обвинения към Даниел Лорер.

До Костадинов стоеше и депутатът Веселин Бешков със здрави очила. Той твърдеше, че очилата му са счупени от Манол Пейков, който „ей така ги дръпна от лицето ми“. Пейков се защити, че отишъл да разтърве мелето и да спаси Божанков, който бил „обграден от глутница“.

Дори обявената от председателя на НС Росен Желязков 10-минутна почивка не успокои страстите.

Скандалът бе предизвикан от Явор Божанков от „Продължаваме промяната“. „Говориха за меки китки, двамата с Цончо и г-н Костадинов най-много ни съмняват в това отношение“, изцепи се депутатът от ПП срещу „Възраждане“. Освен това ги обвини, че са истинските национални предатели и са проводници на пропагандата на Путин.

“Българският национален интерес е в този момент да имаме правителство. Чуждият интерес е да нямаме такова. Българският национален интерес е Путин да бъде спрян до Украйна, за да не дойде войната и при нас, и не подценявайте ролята на България в това. Чуждият интерес е агресорът да дойде тук. И този интерес има своите проводници в тази зала.

Кой има интерес България да плаща 1 милиард лева годишно за превалутиране от евро в лева? Кой печели от насаждането на страх и омраза? Какво се случи, когато Хърватия прие еврото? Пети месец инфлацията в тази страна намалява.

Кой има интерес от референдум срещу еврозоната срещу НАТО и в крайна сметка иска да ни извади от Европейския съюз. България гарантира своята сигурност, като членува в най-силния военен съюз в света. На територията на НАТО няма война, война не е имало и никога няма да има.

Извън НАТО може да видим сцените от Бахмут тук. Национални предатели са тези, които искат такова бъдеще за България. Събитията от последните дни са част от подреден план и когато точно “Възраждане” говорят за външна намеса, знаем си ги. Те говориха за ваксини, излязоха, ваксинирани.

Говориха срещу еврото, срещу НПО-тата. Говориха, между другото, за меки китки. Двамата с Цончо и господин Костадинов най-много ни съмняват в това отношение. Сега говорят за национални предатели. Трябва да знаят, че по логиката, която дотук сме видели, националните предатели са точно те”.

И веднага бе наобиколен от депутатите на Костадин Костадинов. В блъсканицата един депутат взе да размахва и счупените си очила, а председателстващият Росен Желязков обяви почивка. Около трибуната обаче бяха наскачали депутати от ПП-ДБ и „Възраждане“.