Контузия спря Григор Димитров на Уимбълдън

Григор Димитров завърши участието си на Уимбълдън след внезапна контузия. Българинът стартира в Лондон срещу 93-ия в света Стив Джонсън и след като спечели първия сет с 6:4, в началото на втората част получи разтежение в лявото бедро. Родната ракета опита да стисне зъби, но при 5:2 гейма за американеца, Гришо даде знак, че няма да успее да продължи двубоя.

Стив Джонсън стартира агресивно и след реализиран ас и грешка на Григор Димитров бързо взе първия гейм. Гришо отвърна в своя сервис гейм и изравни за 1:1. Третият гейм бе равностоен, но грешка в мрежата от страна на Гришо и мощен диагонал на американеца оформи 2:1 за Джонсън. В четвъртия гейм Григор отново съумя да възстанови равенството. Джонсън бе напът да си осигури нов скорострелен аванс, но нашето момче се вдигна и спаси гейма на три пъти. След серия от размени обаче американецът спечели подаването си в най-дългия гейм до момента. Гришо отговори с мигновен сервис гейм на 0. Непредизвикана грешка на Джонсън пък доведе до първия пробив на Григор в мача. Българинът побърза да затвърди пробива си с нов гейм на 0, продължил под една минута. Джонсън обаче също набързо взе своя сервис гейм и принуди Гришо да сервира за спечелване на сета. В последната част родният тенисист стигна до три поредни сетбола, но затвори сета още с първата си възможност.

Началото на втория сет бе идентично с това на първия – бърз гейм на сметката на американеца. В опит да изпълни начален удар във втория гейм, Гришо разтегна лявото си бедро, което доведе до серия от грешки и медицински таймаут. След кратка консултация с физиотерапевта, Гришо се отправи към съблекалнята, където да му бъде направена терапия. Димитров все пак се завърна на корта, но дискомфортът оказа влияние и загуби подаването си.

Джонсън се възползва от моментното разколебаване на Гришо и поведе с 3:0 гейма. Впечатляващи изпълнения на Гришо в следващия гейм му донесоха първи успех в сета. Въпреки проблемите, Гришо съумя да върне пробива, а веднага след това физиотерапевтите отново се появиха на корта, за да окажат помощ на родната ракета. Два бързи гейма на Джонсън доведоха до 5:2 във втория сет, а Гришо даде знак, че няма да може да продължи двубоя.

Така кампанията за Гришо на Уимбълдън приключи по изключително нелеп начин, като тепърва предстои изясняване на контузията.

Previous post Иво Ивков: Лично преговарям с „Юнайтед груп“ за продажбата на „Левски“
Next post Простата Венета от „Ергенът“ сътвори „страшна беля“, за която съжалява