Кой ще върти бизнеса на Андре Токев, докато той търка наровете в пандиза

Елиза Токева, малката дъщеря на известния готвач Андре Токев, който беше хванат да кара пиян, ще управлява ресторанта на татко си, докато той излежи ефективната си присъда зад решетките до август тази година.

Нейна дясна ръка ще бъде майка й Мария, която помагаше на мъжа си още когато популярният кулинар отвори собствен гурме ресторант през есента на 2015-а на „Околовръстен път“, пише „Галерия“.

През 2020 г. той го премести на пъпа на София. До неотдавна съпругата съдействаше с организацията, а Елиза се грижеше за страницата на заведението в интернет. Докато беше под домашен арест, от ноември м.г., Токев не спираше да развива своя бизнес.

След като влезе зад решетките, двете жени ще се заемат с ресторанта му, който продължава да се радва на посетители, въпреки високите цени на изисканите гурме специалитети.

Елиза вече има опит, защото има малко заведение, в центъра на София, което отвори преди пет години с помощта на татко си. Тя предлага улична храна от Хонконг и Сингапур.

„Колкото повече навлизам в света на ресторантьорството и колкото повече време отделям на това си занимание, толкова повече започвам да заприличвам на баща си. Често се вслушваме един друг в съветите си, въпреки първоначалното недоволство и като цяло сме добър тандем“, казва Елиза.

От дете тя е израснала в ресторанта на баба си и дядо си, което според баща й е помогнало да развие усет към ароматите и подправките.

Момичето е завършило актьорско майсторство в Нов български университет при Цветана Манева и дори направи прощъпулника си в голямото кино с филма „Пътят към Коста дел Маресме“ на Иван Ничев. В него младата актриса си партнира с голямата Татяна Лолова, която си отиде от този свят през март миналата година.

Елиза има опит и като аниматор в аквапарк в САЩ, където била на бригада преди време. Сега обаче момичето се е откъснало от театъра и изцяло се е отдало на ресторантьорството. В бизнеса ще й помага и приятелят й Александър Иванчев, който е главен сладкар в заведението на баща й.

Previous post Най-голямата внучка на Симеон II готви сватба, избраникът й е финансист
Next post Георг Георгиев: Имаме просто един усмихнат премиер