Кой влиза в новия проект около Янев и Манолова ясно до 2 седмици

„С екипа на Стефан Янев сме в добра комуникация. Но социалната алтернатива ще има други лица. Естествено ние ще си сътрудничим и ще работим заедно, защото гледаме в една посока“. Това коментира пред БНТ лидерът на Изправи се.БГ Мая Манолова и добави, че по-социално ангажирани хора от тези в „Продължаваме промяната“ ще участват в нея и до две седмици ще стане ясно всичко. Поводът е за коментарът й намерението за сформиране на нова лява партия.

Иначе според Манолова резултатите от трите ареста са на път да занулят резултатите от тригодишна битка, на протестите на хората. „Не знам какво са очаквали от МВР и правителството. Реанимират ГЕРБ и Борисов на политическата сцена.“, каза тя.

И добави; „Не знам на какво са разчитали управляващите, те загубиха и информационната война. Не могат да очакват съдействие от прокуратурата, това е ясно, но трябваше да го знаят. Още повече, че съдебната реформа изобщо не е започнала – не е закрито спецправосъдието, промените в КОНПИ – няма внесен законопроект“.

Манолова изтъкна, че големият й упрек за 100 дни на кабинета е, че са забавили съдебната реформа. Според нея ако изпуснат инициативата, опозицията ще я поеме. По думите й правителството демонстрира безпомощност, отсъствие от реалните проблеми на хората. По думите й те не могат да се справят с кризите, които се сипят от всички страни, а хората искат това управление да се справи.

Според нея социалната политика на правителството е провал. „Хората чакат не пропаганда, а действия и резултати. Една от основните грешки на това управление е парцелирането на властта между отделните партии, феодализирането й, подчерта Манолова.

Previous post Кола се вряза в карнавал в Белгия, има жертви
Next post Живот в метрото: Възрастни украинци вече месец са под земята в Киев