Кметът на с. Антон: Убитият пастир е бил рецидивист и изнасилвач

Кметът на с. Антон Андрей Симов отрече всякакви обвинения, че има чадър над задържаните за убийството на пастира Иван от с. Антон.

„Искам да декларирам, че няма никакъв чадър над тези братя. Няма никакви проблеми с тях. Не съм подавал сигнали срещу тях, защото не е имало проблеми при мен специално”, уточни той.

В същото време управителят на общината обясни, че загиналия пастир не е жител на Антон. „Много съжалявам за опечаленото семейство. Искам обаче да кажа, че спрямо този човек имаме страшно много оплаквания.

Той е рецидивист, изнасилвач – така поне е описан в страницата на селото, обирджия и т.н. Не го познавам, той дори няма адресна регистрация в Антон”, подчерта Симов.

„Плътно съм зад семейството му – помагаме, закарахме дърва и храна. Но не мога да позволя да се опетнява името на общината и на семейството ми”, добави кметът.

Относно втория изчезнал човек Симов каза, че доколкото знае, според пост във Facebook, двамата с пастира са били приятели и крадат животни. Призова институциите да си свършат работата.

В същото време, близките на убития настояват обвинените за смъртта му да получат доживотен затвор.

Спецоперацията в село Антон продължава втори ден. Вчера бяха задържани двамата братя Дончо и Красимир, обвинени в умишлено убийство на пастира от селото.

Подсъдимите ще останат в ареста за 72 часа.

До акцията в Антон се стигна след множество сигнали и оплаквания спрямо задържаните. Към момента се изяснява съпричастността на мъжете към изчезването и на друг пастир.

Проверяват се твърдения за разпънат над двамата мъже чадър от страна на държавни институции – бившето ръководство на МВР – Пирдоп, а и дори самия кмет. Проверяват се и постъпилите сигнали и жалби и се прави анализ на извършените по тях действия.

Previous post Купуваме по-скъпи телефони и лаптопи, телевизори за 1000 лв. на лизинг
Next post Чесънът по-скъп от агнешкото, удари 18 лева за кило