Китин и княгиня Калина снимат филм в Царево

Царската дъщеря княгиня Калина и съпругът й Китин Муньос се появиха изненадващо в Царево, за да снимат филм за красотите на Българското Черноморие.

Китин Муньос е посланик на добра воля към ЮНЕСКО и в момента снима филм за БНТ, който популяризира страната ни.

Княгинята и съпругът й имат сантимент към тази част от Българското Черноморие. През 2009 г. двамата пристигнаха в най-южната част на страната – село Резово. Тогава Симеон Сакскобурготски беше премиер, а Калина и Китин току-що се бяха сгодили. Сега отново са в района на Странджа и най-вероятно тази вечер ще бъдат на нестинарските игри в Българи.

Бистришките баби, Мадарският конник, Старият Несебър и още знакови места и ритуали в България – всичките обявени за световно културно наследство от ЮНЕСКО, са героите в 17 кратки филма на пътешественика и мореплавател Китин Муньос. В проекта участва и съпругата му княгиня Калина.

Царският зет не за пръв път посяга към камерата, за да запечата българските културни феномени. Преди години той направи филми за Рилския манастир и за Бистришките баби, които бяха излъчени по испанската телевизия като реклама за България.

Сега сам е сценарист и режисьор на документалните ленти, които ще бъдат излъчени по БНТ. Вече е договорено показването им и в Испания и Мароко, каза генералният директор на телевизията Емил Кошлуков преди време, когато се представяше проектът. Нещо повече, ЮНЕСКО ще ги разпространява във всичките си комуникационни канали, затова видеата на Муньос ще бъдат на 5 езика – български, испански, френски, английски и арабски.

Калина и Китин отседнаха в Хотел Замъка Царево и се снимаха със собственика.

Previous post Фирмите, които строят по АМ „Хемус“ и участъка Видин – Ботевград отново работят
Next post Англичани събраха над 4000 души от цял свят на фест в Родопите