Киро взима насила „дарения“ за Украйна! Висши чиновници олекват с по една заплата

Пореден автогол си вкара премиерът Кирил Петков. Грубо, безцеремонно и противозаконно той е издал устна заповед да се удържи по една заплата от чиновниците по висшите етажи на министерства, агенции и държавни фирми. За това се оплакват пред „Филтър“ държавни служители на високи постове от различни ведомства. Парите щели да се използват за логистична и медицинска подкрепа, според съобщение в профила на премиера-рекетьор.

В понеделник министър председателят обяви във Фейсбук кампания за набиране на средства в помощ на Украйна. „Призовавам всеки български гражданин, който наистина иска да помогне на Украйна, да дари като мен една заплата. Думите са лесни, делата са трудни, време е Фейсбук постовете да се превърнат в средства за Украйна“, написа Петков и пусна банкова сметка. Наблюдатели забелязали, че сметката е на украинското посолство в Нигерия и часове по-късно тя беше сменена с друга.

„Обадиха ми се от ресорното министерство и ми казаха, че всички трябва да следваме светлия пример на министър председателя. Който възрази срещу удържането на заплатата, ще бъде уволнен“, обясни пред „Филтър“ за невиждания досега рекет потърпевш шеф на голямо държавно предприятие.

Дарителската кампания, обявена от премиера, и прераснала в рекет, буквално взриви социалните мрежи. В последните години българите събираме пари за кого ли не, но винаги е за спасяване на животи. Сега Кирил Петков ни призовава да „даряваме“ за оръжия, за смърт, възмущават се хората във „Фейсбук“.

По данни на вицепремиера Асен Василев 250 000 са чиновниците у нас. По една заплата за Украйна ще бъде удържана от държавните служители с висок ранг. Тези от по-ниските позиции ще бъдат само „помолени“ да го направят, докато шефовете им искат, не искат, трябвало да излязат от джоб. Така е – понякога началниците плачат.

Previous post В Киев започна срещата между Кирил Петков и Зеленски
Next post От 1 май отпадат ограниченията за влизане в България