Килър на ЦРУ убил Мерилин Монро, имала компромати за Кенеди

Скоро ще се навършат 60 години от смъртта на една от най-емблематичните фигури на Холивуд за всички времена – Мерилин Монро. Но смъртта й все още е обвита в загадки и е обект на конспиративни теории.

Вечерта на 4 август 1962 г. Монро се прибира с телефона в спалнята си. Актьорът Питър Лоуфорд, съпруг на сестрата на президента Джон Кенеди Патриция, твърди, че Мерилин му звъняла в тази нощ и преплитащ се език му казала: „Кажи сбогом от мен на Пат, на президента и на самия себе си, защото си добър човек“.

След полунощ икономиката Юнис Мърей забелязала в стаята, че още свети. Тя излиза на двора и през прозореца вижда, че Мерилин лежи облечена на леглото. Тогава Юнис звъни на доктор Ралф Гринсън – психиатър, наблюдаващ Монро, и на личния й лекар доктор Хаймън Енгелбърг.

Гринсън намира мъртвото тяло на Монро, стиснала в ръката си телефонната слушалка. На пода се търкаляла празна опаковка от сънотворни хапчета, а на нощната масичка празни шишенца от други лекарства – общо 14. Предсмъртна бележка липсвала.

Тялото е изпратено за експертиза в моргата. След аутопсията патоанатомът Томас Ногъти заключава, че причина за смъртта е „натравяне с барбитурати в резултат на предозиране“. Бил съставен и полицейски доклад, в който пишело: „Вероятно самоубийство“.

Въпреки това за много хора самоубийството на актрисата не изглеждало толкова очевидно. Упорито се говорело, че косвен виновник за смъртта на Мерилин е нейният психиатър Ралф Гринсън, който й предписал хлоралгидрат след нембутала.

Също така се лансирала версията, че не става въпрос за свръхдоза от лекарства, а от наркотици.

Но и до днес най-популярната версия за смъртта на Монро е, че тя е убита от агенти на американските спецслужби по нареждане на братята Джон и Робърт Кенеди, с които звездата е имала сексуална афера.

През 1973 писателят Норман Мейлър публикува книгата си „Мерилин: Биография“, в която твърди, че е възможно актрисата да е била убита от ФБР или ЦРУ, за да бъдат сплашени семейство Кенеди.

В друга документална книга – „Убийството на Мерилин Монро: делото е закрито“, пише, че Мерилин може да е била имала информация, дискредитираща президента и неговия брат.

През 1982 частният детектив Майло Сперджилио публикува книгата „Мерилин Монро: Прикриване на убийство“, в която твърди, че актрисата е убита от профсъюзния водач Джими Хофа и мафиота Сам „Мо“Джанкана.

Според Перджилио Монро е имала дневник, в който е била записала тайни, които биха могли да компрометират семейство Кенеди и затова е била убита. Той твърди, че по тялото на актрисата е имало наранявания, които не са били отбелязани в официалните доклади.

Нова сензация през 2015 г. предизвиква признанието на 78-годишния ветеран от ЦРУ Норман Ходжес (на снимката долу). Старецът го прави преди смъртта си в болница в щата Вирджиния. По думите му от 1959 до 1972 г. той е извършили 37 убийства на хора, застрашаващи сигурността на САЩ.

Сред тях се оказва и Мерилин Монро. Шефът на Ходжес – Джими Хейвърс, му казал, че поради близките си отношения не само с братята Кенеди, но и с кубинския лидер Фидел Кастро тя разполагала със стратегически важна информация, която може да предаде на комунистите, а те на Москва.

Така на 5 август 1962 г. между полунощ и един часа килърът проникнал в спалнята на киноактрисата и й инжектирал смес от хлоралхидрат и нембутал… Разбира се, няма никакви основания да се смята тази изповед за достоверна. Така че тайната за смъртта на Мерилин Монро засега остава загадка.

Вълна от самоубийци последват Монро в отвъдното

Погребението на актрисата е уредено от втория й съпруг, бейзболиста Джо Димаджио. И макар на церемонията да са поканени само 30 от най-близките й хора, се налага полицейски кордон да възпира хилядите фенове, събрали се да изпратят звездата.

успешната си кариера Мерилин Монро се е превърнала в идеал за много жени и мечта за много мъже. По тази причина смъртта й вдъхновява и насърчава много хора да посегнат на живота си.

През месеците след смъртта на Мерилин Монро самоубийствата в САЩ се увеличават с 12%. През следващите години започва да се дискутира доколко е редно медиите да отразяват самоубийствата на звездите.

Според социолога Дейвид Филипс, когато известните личности сложат край на живота си, те насърчават своите фенове, най-вече младежите, да направят същото: „Когато чуват за самоубийствата, уязвимите младежи го приемат като един вид разрешение за действие.“

Previous post Като в Рио: Искат чинията на Бузлуджа да стане статуя на Христос
Next post Щерката на Бойко Рашков с 6 коли за една година