Келеши обстрелват с яйца и камъни градските автобуси в Благоевград

Вандали нападат автобусите на градския транспорт в Благоевград, съобщава БНТ. Най-често посегателството се изразява в хвърляне на яйца и камъни по превозните средства. Шофьорите са свикнали до такава степен, че вече го смятат за нещо нормално.

Последният случай е отпреди седмица – на Хелоуин. Тогава младежи масово са замеряли автобусите с яйца.

„Това беше един от най-фрапиращите моменти от години насам. Автобусите бяха буквално заляти с яйца, на всеки курс се налагаше да ги мием, а ние нямахме това време“, разказа Недко Игнатов – шофьор на автобус.

Шофьорите настояват да се вземат мерки по въпроса. Те са сигнализирали на тел. 112 и на общинския инспекторат, но така и не са видели предприети мерки.

Вандалите са предимно младежи, около VIII – IX клас, а нападенията се случват основно във вечерните часове, за да могат да се прикрият.

Атаките се извършвали навсякъде, дори и по спирки. Обикновено обаче били покрай училищата

Други шофьори пък са били замеряни с камъни. При един от случаите хвърлен камък счупил стъклото на един от автобусите и паднал скута на пътничка.

Шофьорите предупредиха, че при всеки такъв случай се създават и предпоставки за катастрофи.

Въпреки подадените сигнали до полицията последствия няма, а делата в съда обикновено се прекратяват поради липса на доказателства, тъй като вандалите не могат да бъдат установени.

Previous post Йотова: Стана навик на правителството да търси вината в другите
Next post ГЕРБ ще решава в събота във Велико Търново разтуря ли сглобката