Катастрофира линейка, тръгнала да спасява почерпен, паднал от мост

Фелдшерът на Филиала за спешна медицинска помощ /ФСМП/ в Симитли и пътничка в лека кола бяха ранени вчера при нелепа катастрофа, докато линейка е пътувала към Долно Осеново по подаден сигнал за мъж, паднал от мост. Катастрофата стана вчера около 12.45 часа при разклона за Долно Осеново, по средата на пътя бил спрял микробус и шофьорът на линейката помислил, че другият водач е чул сирената и ги изчаква да минат. Тъкмо го заобикалял, когато бусът неочаквано потеглил и за да избегне сблъсъка, линейката навлязла в насрещната лента, където била ударена от лек автомобил „Фиат“, движещ се в посока Симитли.

„При катастрофата е пострадал фелдшерът от ФСМП – Симитли, който е с контузии и леко сътресение. С фрактура на ръката и контузии е пътничката в лекия автомобил, на 56 г. Шофьорът на линейката е без наранявания”, каза за „Струма” директорът на ЦСМП – Благоевград д-р Красимир Михайлов. След извършения преглед жената е приета в отделението по травматология. Фелдшерът Георги не е постъпил за болнично лечение, тъй като е имал само натъртвания, съобщи за „Струма“ дежурният лекар в СПО на МБАЛ – Благоевград д-р Николай Нешев.

Втора линейка е била изпратена към с. Долно Осеново на помощ на падналия от моста мъж, добави д-р Михайлов. Пострадалият мъж е бил в нетрезво състояние, но е имал късмет, тъй като при падането се е отървал без сериозни наранявания. След като рентгеновата снимка показала, че няма фрактури, мъжът е подписал декларация, че не желае да постъпва в болница за наблюдение, и си е тръгнал за Долно Осеново, за да чества празника Рамазан байрам.

„Пострадалият Гълъб Тръпков е бивш миньор, който след пенсионирането си продължил да работи като шофьор в частна оранжерия. Вчера се е почерпил за празника. Опрял се на парапета на моста, който се намира в близост до кметството, политнал и паднал“, коментира кметът на с. Долно Осеново Бисер Сегменов, който вчера традиционно посрещна празника Рамазан Байрам с хората от селото и гости, сред които беше кметът на Симитли Апостол Апостолов. Иначе от вчера медицинското обслужване на пациенти със спешни хирургични и урологични заболявания се извършва само от лекарите в МБАЛ – Благоевград. Това положение ще бъде временно, до 16 май, съгласно заповед на директора на РЗИ – Благоевград д-р Калоян Калоянов, след което приемът на спешни пациенти ще може да се извършва и в частната болница ПУЛС.