Караници в парламента заради изборните правила, ПП напуснаха заседанието

„Продължаваме Промяната“ напуснаха пленарната зала след остра тяхна декларация заради промените в Изборния кодекс, приети снощи на второ четене в комисия, съобщи БНТ.

„Това беше фарс. Нямаше нищо общо с парламентаризъм. Маските паднаха, единствената цел беше да се подмени вотът на хората. Това беше атака срещу демокрацията. Дотук със загрижеността за висока избирателна активност. Покушението срещу демокрацията няма да намали извозването с автобуси, това ще е атака срещу българските граждани, прогонени от вас. Машините са превърнати в принтери на бюлетини. Печатат бюлетини и после ГЕРБ и ДПС броят. Към партиите на статуквото се завърна и БСП. Тази битка не приключи тази нощ, тя ще продължи и по улиците, защото няма гражданин, който да приеме“, заяви Андрей Гюров от „Продължаваме промяната“.

„Мафията напуска залата. Народни представители, които са в нарушение на закона, бяха във властта и опитът им да ограничат правото да гласуват, според тях, е демокрация“, заяви Мустафа Карадайъ.

Съпредседателят на ПП Кирил Петков закъсня за началото на заседанието и влезе в зала. Това даде повод на други депутати да бъде освиркан.

В кулоарите на НС Петков коментира, че връщането на хартиената бюлетина е една от най-тежките загуби на демокрацията.

Previous post Карадайъ: Нарушители на Конституцията са се настанили на терена на политиката
Next post Честито на шофьорите: По-скъпа “Гражданска отговорност” от Нова година