Каракачанов: Управляващите са спуснати отвън, зачеркват всичко постигнато

В словото си на 8-мия конгрес на партията досегашният лидер Красимир Каракачанов заяви, че едни поставени отвън управляващи се опитват да зачеркнат всичко, което е било направено досега. Каракачанов предлага начело на формацията да застанат трима съпредседатели. Един от тях – евродепутатът Ангел Джамбазки коментира пред БНР преди началото на конгреса:

„Това, което трябва да направим, е да си дадем оценка за участието в управлението, да си кажем плюсовете и минусите и да начертаем бъдещето в няколко стъпки в средносрочния план, който е с хоризонт предстоящите местни избори, в дългосрочния план – връщането на организацията в обществено-политическия на страната през парламентарно представителство“.

ВМРО избира днес ново ръководство на партията на извънреден конгрес, който бе е свикан заради незадоволителните резултати на последните парламентарни избори.

След като през ноември миналата година за трети пореден път ВМРО остана извън парламента, оставка подаде цялото ръководство на партията.

В началото на февруари лидерът ѝ Красимир Каракачанов обяви, че е настъпило времето за по-сериозно ангажиране на по-младото поколение във ВМРО, което е натрупало политически и административен опит в законодателната и в изпълнителната власт, за да върне организацията там, където и е мястото. А именно в институциите, които разполагат със законовия механизъм да обличат каузите в реална държавна политика.

Без да излиза в политическа пенсия, той предложни начело на формацията да застанат трима съпредседатели – Ангел Джамбазки, Искрен Веселинов и Александър Сиди, както и намаляване на Организационния съвет и Изпълнителния комитет.

 

Previous post Задържаха български ало-измамник в Драма, търсят съучастници
Next post Жената на Кирил Петков с лични откровения пред канадска медия