Каракачанов: Европа предаде и пожертва Украйна

Това е война, а не военна операция. В България отново виждаме ястребите на русофобите и русофилите, но не си обясняваме процесите. С тази война Русия загуби много. Това заяви в интервю за „Лице в лице“ по bTV почетният председател на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов по повод военните действия в Украйна.

Според Каракачанов Украйна е била използвана и пожертвана от Запада, за да може когато Русия я нападне, срещу Руската федерация да бъдат приложени санкции, които да сринат руската икономика.

Някои наши партньорски държави просто използваха Украйна и накрая я изоставиха. Това е целта на Европа – да види Русия икономически разрушена. На няколко пъти Западна Европа върши подобни предателства – първо през 1917-18 година, след това случките в Чехословакия и войната в Полша, когато Полша бе пожертвана като държава. Този двоен стандарт е характерен за Великите сили и на Изток, и на Запад, коментира Каракачанов.

Заради глупостта на много световни лидери виждам възстановяването на съветската империя. Нямаме лидери с визия. Европейската икономика е тотално зависима от руския газ. Европа се примири с факта, че ще бъде второстепенен фактор, тя се отказа от лидерството си, а сега тръгнала да заплашва. ЕС се примири с васалната си роля на руските икономически интереси и на американските политически интереси, допълни още почетният председател на ВМРО.

По думите му България трябва да направи две неща.

На първо място България трябва да засили възможностите на собствената си армия. И второто – да се присъедини към гласовете на едни по-разумни политици като Орбан и Качински, завърши Каракачанов.

Previous post Проф. Тодор Кантарджиев: Маските ще останат в градския транспорт
Next post Българка прави музей на Бай Ганьо във Виена