Карадайъ: Нарушители на Конституцията са се настанили на терена на политиката

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ поиска от председателя на Народното събрание Вежди Рашидов да наложи наказания заради отправени по-рано обиди, според Движението, от парламентарната трибуна от страна на „Продължаваме промяната“.

Председателят на парламентарната група на ПП Андрей Гюров прочете декларация срещу приетото снощи на второ четене в Изборния кодекс от правната комисия връщане на смесеното гласуване – с машини, и с хартиена бюлетина. След изявлението, депутатите от ПП излязоха от пленарната зала.

„Мафията напуска, защото от тази трибуна неведнъж сме Ви призовавали да правите забележки на всички народни представители, които си позволяват да отправят квалификации към своите опоненти. Народни представители, които чрез явно нарушение на конституцията на Република България, са се настанили на терена на политиката, да им позволявате да наричат своите опоненти „мафия“, г-н председател, не е позволено, не е добре.

Депутати, които в явно нарушение на закона пребиваваха във властта и си мислеха, че властта им се полага „барабар с машинациите на машините“, както и да ограничат правото на българските граждани да могат да гласуват, според тях това е проява на демокрация. Най-малко се прави забележка на такива народни представители, даже може да им се наложи най-тежко наказание – отстраняване от залата за няколко заседания“, каза още Мустафа Карадайъ.

Previous post Въвеждат се 11 нови пътни знака за по-добра пътна безопасност
Next post Караници в парламента заради изборните правила, ПП напуснаха заседанието