Калина Константинова: Разговор между ПП и ГЕРБ за кабинет няма как да има

Всички институции на всички нива, отговорни за съдебните дела, не трябва да нямат чувство за безнаказаност. Точно затова нашите политики са свързани с отчетността на главния прокурор. Това каза зам.-председателят на ПГ на „Продължаваме промяната“ Калина Константинова в предаването „Тази сутрин“ по bTV.

Двата законопроекта, на които държим са свързани именно с отчетността на главния прокурор и той да бъде разследван легитимно. И другият законопроект – реформа в КПКОНПИ, за да може да има още един разследващ орган за корупция. Това е една неработеща институция, която искаме да превърнем в работеща и да могат да бъдат разследвани хора на всички нива, добави зам.-председателят на ПГ на ПП.

Тя коментира и изказването на депутатът Радомир Чолаков относно подкрепа на ГЕРБ към предложенията на „Продължаваме промяната“ за съдебна реформа.

С „Има такъв народ“ имахме подписано коалиционно споразумение, Прекарахме месеци в работни групи, в които говорихме за реформа. Когато трябваше да се стигне до реформа се дръпна шалтера на правителството. Фокусирано ще гледаме за детайлните стъпки на ГЕРБ и ще следим каква подкрепа ще получи този проект. Най-важните принципи на „Продължаваме промяната“ е да спазваме обещанията си. Всички политически сили да застават зад принципите си и да не ги променят. Разговор между нас и ГЕРБ за общ кабинет няма как да има. Задължително трябва да има разговори за мерките за справяне с кризите. За тези 16 политики, които предлагаме, ще имаме нужда от подкрепа и за тях сме готови за срещи. Готови сме и на срещи на лидерско ниво пред очите на хората да видим, които от тези мерки ще срещнат подкрепа, посочи Константинова.

По думите и от „Продължаваме промяната“ очакват реални постъпки, в които да видят, че от ГЕРБ признават своите прегрешения и ин хаус поръчките не са били правилен ход.

Previous post Гадателката на Берлускони: Чакат ни интересни събития до края на годината
Next post Съпруга на пребит от прокурорския син: Той размахва среден пръст на правосъдието