Как 200 000 лв. са присвоени от онкоболницата в Благоевград?

Осчетоводяването е в посока, че са платени лекарства. Но всъщност движението на парите отива по сметка на взаимоспомагателната каса и оттам се изтеглят на каса от счетоводител. Това обясни в ефира на Нова телевизия кметът на Благоевград Илко Стоянов по повод новината, че над 200 000 лв. са присвоени само за последните две години от онкоболницата „Свети Мина” в града.

Стоянов съобщи, че парите са били теглени по три-четири пъти на месец от счетоводителя на болницата Георги Календерски, който вече е сменен. „Сумите се нареждат с електронни подписи от управителя или счетоводителя”, каза още кметът и уточни, че в основанието на превода пише „заплащане на лекарства”.

Градоначалникът съобщи, че ще сезира компетентните органи, за да се получат отговори на всички въпроси. Бившият управител на болницата Георги Георгиев обясни, че е научил от медиите за ситуацията. „Извършва се проверка. Нека видим какво се е случило”, каза той.

„Не съм превеждал пари към взаимоспомагателната каса. Докато бях управител, няма спрени доставки на лекарства или забавени плащания”, категоричен бе Георгиев.

Бившият управител каза, че няма информация парите да са теглени на каса. „С електронния подпис се вършат много неща, той е на мое име. Физически може да го ползва главният счетоводител и главната сестра. Не знам за такива преводи”, добави още той.

Previous post Хасан Адемов: Политиката по доходите не трябва да бъде на парче
Next post За националния ни празник: Черешовото топче гръмва над Ниагара