Как заспал шофьор оцеля по чудо на горящия кораб

Спасители слагат стълба, за да може 22-годишният оцелял да избяга от огнения ад. Той, облечен в шорти, тениска с къс ръкав и чехли. Бавно се спуска, за да избяга от кошмара. „Аз живея, наистина ли? Кажете ми, че съм жив…“ са първите му думи.

Това е чудо. Никой все още не може да разбере как този човек е успял да се измъкне.

Ескорт на пристанищни служители пристига в яхтено пристанище в Корфу, за да бъде вземе оцелелия и го транспортира до болницата.

Маската не можеше да скрие усмивката му. Той живееше от чудо, сякаш беше главен герой във филм.

„Спях в момента на пожара. Бях на долната палуба в гараж 1. Останах в кабината на камиона. Имах вода, но щом свърши, отидох и взех вода от другите камиони. И така, бях спасен. Отначало чух гласове, но щом излязох, не видях никого. Нито жив, нито мъртъв“, описва той.

Младежът заяви, че не е разбрал как и кога е избухнал пожарът, докато е спал. Събудил се в 7 сутринта. Направил опит да излезе, но не успял докато пушекът не намалял и така успял да завърти кормилото на затворената врата, да излезе и да помоли за помощ.

Младежът, който е приет в болницата, предимно по превантивни причини, показвайки лека дехидратация, описва, че през всичките тези часове не е ял нищо, а само е пил вода. Твърди, че не е виждал никого, но е чувал гласове на хора.

„Критичен фактор за оцеляване при тези условия е кислородът“, обясняват спасители.

Според пулмолога Панайотис Бехракис 22-годишният оцелял е имал достатъчно количество вода, за да оцелее три дни. Храната не е проблем, защото можеш да издържиш три седмици, но определено е имало кислород, иначе не може да живее повече от три минути в тази токсична среда.

Спасителите се опитват да съберат възможно повече информация от спасения, за да намерят и други изчезнали на кораба.

Оптимизмът, породен от новината за оцеляването на 22-годишния, факт, който мнозина описват като чудо, часове по-късно бе заменен от тъга, тъй като беше открито овъглено тяло на 58-годишен гръцки шофьор в гараж 2.

Въпреки факта, че изминалото време намалява шансовете за намиране на оцелели, винаги има надежда за друго чудо, както се случи по-рано с 22-годишния украинец.

Издирвателните операции продължат и днес от специализирани екипи.

Previous post Александър Николов: Със сигурност ще вървим към развитие на ядрената енергетика
Next post Авиокомпаниите с предупреждение: Поскъпването на билетите е неизбежно