Как да избелим зъбите в домашни условия?

Зъболекарите твърдят, че белият цвят на зъбите е резултат не само от правилната хигиена и честите посещения при зъболекаря, но и от познаването кои продукти, присъстващи в почти всяка кухня, могат да бъдат полезни в процеса на избелване.

Тук са ни представени няколко варианта за домашно избелване на зъби, които са препоръчани във форуми, но и одобрени от зъболекари, които могат да помогнат за избелването на нашите зъби. Въпреки това, няма нищо по-разумно от това да се доверим на професионалисти, но в случай, че нямаме тази финансова възможност, ето няколко трика, които можем да използваме:

Използвайте куркума

Куркумата е ориенталска подправка, която оцветява храната в жълто. Тази връзка обаче не се отнася за зъбите, тъй като куркумата има антибактериални и противогъбични свойства. Естественото избелване на зъбите с куркума може да се използва около два пъти седмично. Куркума на прах може да се добави към паста за зъби.

Можете също да направите своя собствена смес, като си миете зъбите няколко пъти седмично. Смесете голяма супена лъжица кокосово масло с две капки етерично масло от мента (натурално) и една супена лъжица куркума. Ефектът се забелязва след 5 употреби.

Избелване на зъби със сода за хляб

Содата за хляб е не само добра добавка за хляб и златен агент за почистване на кранове за баня. Зърната от сода за хляб също нежно избелват зъбите ви, тъй като разтриват плаката от емайла. Все пак трябва да внимавате, защото твърде честото използване на сода бикарбонат може да увреди емайла и да направи зъбите и венците свръхчувствителни. Ето защо трябва да се използва с повишено внимание и за кратко време.

Как да избелите зъбите си с активен въглен

Активният въглен преживява своя ренесанс напоследък и дори се добавя към козметиката. Известен е със своите нежни свойства на абразия и задържане на мръсотия. Естественото избелване на зъби с активен въглен е много популярно не само заради своята ефективност, но и поради наличността си. Въглен може да се закупи във всяка аптека без рецепта, под формата на таблетки, както и прах или капсули. На пазара има и черни пасти на базата на активен въглен. Въглеродният прах трябва да се добави към кокосовото масло или вашата ежедневна паста за зъби и да миете зъбите си около два пъти седмично. Въпреки че устната кухина почернява при измиване, редовното използване на активен въглен придава на зъбите красив бяло-перлен цвят.

Всички естествени методи за избелване на зъбите трябва да се извършват умерено, за предпочитане под постоянно наблюдение на зъболекар . Струва си да се помни, че домашните избелващи процедури трябва да бъдат включени в грижата за зъбите от време на време (за предпочитане веднъж на тримесечие за седмица) и те не могат да заменят традиционната паста за зъби, конец за зъби или посещения при зъболекар, пише сайтът trafficnews.bg

Previous post Касова бележка от Алпите разбунтува българите в социалните мрежи
Next post Калориен дефицит и редовни тренировки – така се отслабва с 40 кг