Историческо! Японец подписа с „Пирин“

„Пирин“ (Благоевград) привлече 25-годишния японски полузащитник Казуки Такахаши, съобщиха от клуба. Халфът подписа договор за година и половина и става първото попълнение по време на зимната пауза. Казуки е роден в град Нода, префектура Чиба и става първият представител на Страната на изгряващото слънце в „Пирин“.

Още като юноша преминава в школата на испанския „Леганес“, където формира своите футболни качества. След това облича екипите на черногорския „Игало“, финландския „Яро“, румънските „Университатя“ (Крайова) и „Пандури“. За последно играе в Швеция. Казуки направи неофициалния си дебют с „орлетата“ в контролата със „Струмска слава“ по-рано през седмицата и остави добри впечатление със своите изяви.

Японецът бе посрещнат в клуба от изпълнителния директор на „Пирин“ Таско Тасков. „Добре дошъл на Казуки! Това, което знаехме предварително за него като информация, той го потвърди по време на тренировките от началото на подготовката, както и в първата контрола. Много сме щастливи да приветстваме първия японец в историята на клуба, играч, който е много работоспособен на терена, има нужните качества да играе в „Пирин“, но и чисто човешки такива, с които впечатли всички нас в клуба. Пожелавам му успех“, заяви Тасков след подписването на договора с новия играч

„Играл съм в много страни в Европа до момента, така че нямам никакви проблеми с адаптацията. От скоро съм в Благоевград, но се чувствам, като у дома си. За мен е голяма чест да облека зелената фланелка на „Пирин“, вече се запознах с историята на клуба. Ще дам всичко от себе си, за да помогна на отбора да постигне успехи. Дано феновете са доволни от нашето представяне в края на сезона“, каза новото попълнение на „орлетата“.

Previous post Треньорът на Джокович: Сринат е психически!
Next post Лудогорец продава Кирил Десподов в Турция?