Илон Мъск оприличи Белоградчишките скали на фон от компютърна игра

Милиардерът, собственик на „Тесла“ и „Туитър“, Илон Мъск, оприличи снимка на Белоградчишките скали на локация в популярна компютърна игра.

Мъск коментира в туитър снимката, направена от фотографа Владислав Терзийски, като написа: „Почти сигурен съм, че това е в Elden Ring”.

Попитан от свои други потребители, Мъск уточнява, че е завършил играта преди шест месеца и в момента се занимава единствено с развитието на „Туитър“.

Elden Ring е фентъзи видеоигра, в която играчът оцелява през редица изпитания, за да се превърне в Елденски лорд. Играчът преминава през тъмни фантастични пейзажи и сенчести подземия. По пътя си вижда тревисти местности, спираловидни планини и замъци. Вероятно затова Мъск оприличава Белоградчишката крепост „Калето“ на сюжет от видеоиграта.

Геймъри уточняват, че Мъск вероятно е имал предвид планината Гелмир, една от локациите в ролевата видео игра.

Авторът на снимката Владислав Терзийски, коментира туита на милиардера във фейсбук. „Когато Илън Мъск пише и ретуитне твоя снимка“, написа фотографът.

Не за първи път българин влиза в полезрението на Мъск в социалната мрежа Twitter. През 2021 година разработчикът Любомир Владимиров привлече вниманието му като му писа 154 поредни дни, за да получи разрешение да използва името и логото на неговата компания SpaceX.

„Можете да откраднете името и логото и ние вероятно няма да ви съдим“, обяви главният директор на SpaceX в отговор на въпната от съобщения.

Previous post Цвета Караянчева: Сядайте на една маса и си говорете
Next post До 1000 евро на месец наем за тристаен в София