Изписаха бебето на починалата родилка от Горна Оряховица

От болницата в Горна Оряховица в сряда бе изписано бебето на 21-годишната Данислава Стоянова, която почина в резултат на усложнения след секцио, извършено в лечебното заведение.

Близките взеха новороденото момченце около 13,30 ч., като получиха съвети и консултации от педиатъра д-р Илия Атанасов, който го е наблюдавал през цялото време.

„Първите няколко часа след раждането бебето имаше трудна адаптация, тъй като бе с асфиксия – кислороден недостиг. Затова и беше поставено няколко часа на кислород, но бързо я преодоля“, коментира д-р Атанасов.

Той допълни, че за петдневния престой в АГО на новороденото са правени три пъти изследвания, приемало е антибиотик, като близките са държани в течение през цялото време, а педиатърът се е срещал два пъти с тях.

„Бебето е захранено на 6-тия час с изкуствено мляко. Много бързо приемаше храна в големи количества, бързо наддаде и преодоля физиологичния спад на теглото. Родено е 3 540 грама, а го изписваме 3 600 грама”, допълни д.р Атанасов.

Близки на починалата родилка подготвят втори протест. Разследването на причините за внезапната смърт на Десислава Стоянова продължава. Медици от горнооряховската болница твърдят, че младата жена е била покосена от рядък синдром.

Previous post Жената на швейцареца Ланге замесена в убийството му?
Next post Журналист: Как „демократичната“ община „Лозенец“ изнудва цветарско магазинче