Измама за 120 бона: Пловдивчанка обеща субсидии на земеделци срещу „скромна“ такса

54-годишна пловдивчанка успя да измъкне 120 000 лв. от земеделци, след като ги оплете в измамната си схема. До момента е ясно, че жената на име Миглена започнала с тази си дейност още през 2014 г. и продължила до преди няколко дни. Тя обещала на земеделци от Пловдив и други градове на страната, общо седем души, че ще им осигури субсидиране от неправителствени организации, което не отговаряло на истината.

За целта Миглена искала предварително да получи пари от тях под предлог, че ще ги използва за различни такси и други при обработването на документите и кандидатстването. Пострадалите превеждали парите по електронен път или пък лично ги предавали на жената.

Когато земеделските производители се обаждали да питат кога ще получат обещаните субсидии, Миглена отвръщала, че има административни проблеми и трябвало да изчакат. Така общата сума, с която са били измамени седемте земеделски производители, е 120 000 лева.

Миглена е задържана за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор от Районната прокуратура. Действията по разследването продължават.

Previous post Убиецът на бургаските полицаи: Съд за Омар за превоз на 47 мигранти
Next post 5 лв. за козунак по Великден, но няма и кой да го меси