ТЕМИТЕ

Изложение на животни и състезание на тежковозни коне впечатлиха зрителите край Разлог

Изложение на животни, киноложка изложба и състезание за тежковозни коне събраха хиляди участници и почитатели на български породи животни през уикенда в Разлог. Граждани и гости на града видяха в съботния ден породи коне, кучета, кози, овце, кокошки, птици и говеда, отглеждани в България.

Компетентно жури оцени всички участници от животинските видове, а инж. Венцислав Гърменов, кмет на община Разлог, връчи грамоти за участие на техните собственици. „Благодарим на сдружение ДВАЛ за усилията, които полага, за да може тези прояви да станат реалност! Киноложката изложба е една от емблемите на нашата община. Уверявам сдружението, че винаги може да разчита на подкрепата на Общината и пожелавам успех на всички участници в изложението и надпреварата с тежковозни коне“, поздрави всички участници и присъстващи Гърменов.

В неделя над 40 български коне премериха сили в 5 категории, теглейки над 2000 кг. тежест за определено време. В категория до 500 кг. победител стана жребецът Вихър, собственост на Кемо Галенов, а негов съименник, собственост на Ради Кейбашиев, оглави категория до 600 кг.

Кобилата Снежа – на Марин Маринов, пребори конкуренцията в категория до 700 кг., Буран, собственост на Юсеин Караюсеинов, спечели златото при коне до 800 кг., а кобилата Марая- на Ценко Влаховски, стана безапелационен победител в най-тежката категория до 900 кг.

Третото издание на „Изложение за породисти животни, отглеждани в България“, киноложката изложба и „Състезание за тежковозни коне“ се организират от Сдружение ДВАЛ, с подкрепата на Община Разлог. В мероприятията, по идея на Костадин Коцаков, участие взеха ДТС „Разложанче“ и ФГ „Разложки мераци“ към Народно читалище „15 септември 1903- 1909 г.“ – Разлог.