Иван Таков: Конфликтът с президента не носи никаква полза на БСП

Конфликтът с президента Румен Радев не носи никаква полза на партията. Това заяви председателят на БСП – София Иван Таков пред социалисти във „Връбница“. Той беше гост на разширено заседание на местния Районен съвет, на който присъства и предишният лидер на столичните социалисти Калоян Паргов, членуващ в тази организация.

В началото на събранието Иван Таков подари на председателя на БСП – „Връбница“ Станислав Младенов колекционерско издание на книгата „Борба“, в която е събрано цялото творчество на Христо Ботев. Подаръкът беше по повод първото заседание на Районния съвет в ремонтирания и обновен клуб на организацията. „В думата „борба“ е събран целият живот и дейността на Поета. А моето пожелание към Станислав и всички членове и симпатизанти на БСП във „Връбница“ е да продължат борбата и никога да не предават идеалите. Защото без борба няма справедливост и свобода“, пожела Иван Таков на местните социалисти. Станислав Младенов добави, че този том ще бъде първият в новата библиотека с творчество на български автори, която ще направят в клуба след ремонта. „Борбата продължава с пълна сила“, добави той.

В последвалата дискусия Иван Таков коментира с местните социалисти актуалната политическа обстановка, евентуалните предсрочни парламентарни избори и най-вече предстоящия местен вот през есента на 2023 година.

„Много е важно да вървим обединени към всяко предизвикателство, което се изправя пред БСП, каза Иван Таков. – Почти сигурно до края на годината ще се наложи да проведем предсрочни парламентарни избори. От гледна точка на Градската организация на БСП в София това не е благоприятно развитие на нещата, тъй като измества фокуса ни. Но положението е такова, каквото е. И ние ще вложим всички усилия, за да се справим“.

Председателят на БСП – София коментира и проведеното в неделя петчасово заседание на Националния съвет. „За огромно мое учудване основна тема на дебата станаха отношенията на БСП с президента Румен Радев, каза той. – Конфликтът с държавния глава не ни носи никаква полза. Нещо повече – критиките срещу него ни вредят“.

Иван Таков насочи вниманието на социалистите от „Връбница“ към общинската тематика и поиска активност от всеки един от тях в работата по справяне с местните проблеми. „През 2015-та година говорехме за София на две скорости. Вече дори може и да са три. Район „Връбница“ продължава да е в най-неблагоприятната. Този факт предполага много усилия и работа, за да можем да предложим ефективни решения на гражданите в този район. Затова очаквам активност и инициативност от всеки един от нашите членове. Проблемите може да бъдат решени с настояване и постоянство, а не с бабуване“, добави председателят на БСП – София.

Станислав Младенов посочи няколко основни и конкретни проблема в район „Връбница“. Те са свързани с инфраструктурата, с липсата на места в детските градини и ясли, с отсъствието на възможности за спорт и средище за култура. „Планираме да започнем кампания по озеленяване на междублокови пространства, добави Младенов, който е и член на Изпълнителното бюро на БСП – София. – Истината е, че нашата сила е на терен. Директната комуникация с хората на улицата е най-ефективна за БСП. И в тази посока ще насочим нашите усилия, които бяхме изоставили по време на пандемията. Разбира се, в никакъв случай няма да пренебрегнем и останалите комуникационни канали. Ще засилим чувствително работата в социалните мрежи, които са не по-малко ефективни и биха ни помогнали да стигнем лесно и бързо до нашите симпатизанти. Имаме план, имаме желание, имаме ремонтиран клуб, а сега ни предстои да действаме ефективно“.

Previous post Искаме отлагане на забраната на двигателите с вътрешно горене
Next post Десетки изоставени мигранти в Студентски град