Ивайло Мирчев с 5 въпроса към финансовия министър за „Лукойл“

Бившият депутат от Демократична България Ивайло Мирчев зададе няколко въпроса на финансовия министър Росица Велкова във връзка с приключилата проверка на „Лукойл“ и липсата на информация какво е било констатирано от нея.

„Един от големите ни проблеми е Лукойл. Рафинерията работи за интересите на руския си собственик, но не и на България. ДБ има последователна позиция за Лукойл – поискахме държавата да поеме оперативен контрол над рафинерията, за да не изтичат над 200 млн. лв. месечно в руски джобове, а да намалят цената по бензиноколонките.

Измина седмица от приключване на ревизията на НАП в Лукойл. Информация за нея липсва. Затова си позволих да задам няколко въпроса на финансовия министър“, информира във фейсбук Мирчев.

Ето и самите въпроси:

1) Приключила ли е вече ревизията, или срокът отново е удължен?

2) Ако срокът е удължен, кога е новият срок за приключване?

3) В случай, че ревизията е приключила, има ли издаден ревизионен доклад, или дори ревизионен акт?

4) Ако да, връчен ли е такъв на Лукойл и предприело ли е дружеството стъпки по обжалването му? Какви?

5) Ако има издаден такъв акт от НАП, то моля максимално подробно и изчерпателно (в рамките на разрешеното от ДОПК) да посочите какви са изводите и констатациите от ревизията? Особено внимание моля да отделите на числените показатели – например, определени са допълнителни задължения в рамките на Х, Y, Z. Държа да подчертая, че поне информацията за дължими на бюджета данъци и техния размер НЕ Е (и няма как да бъде) данъчна тайна и следва да бъде предоставена на обществото.

Previous post Александър Йорданов: Македонците признаха за Самуил, сега да признаят, че са българи
Next post 70 чакат за едно място: Пак няма места в детските градини в София