ТЕМИТЕ

Ивайло Мирчев с мощна атака срещу Стефан Янев: Открит путинофил!

Наистина „Демократична България“ от самото начало имат принципна позиция по темата за изпращането на оръжия в Украйна. Това е решение на правителството, няма никаква нужда парламентът да взема решение. Това коментира в „Денят започва“ с Георги Любенов депутатът от „Демократична България“ Ивайло Мирчев.

Ние сме оптимисти, във вторник има коалиционен съвет, на който тази тема ще бъде поставена, допълни той.

За „Демократична България“ следващият ход е този въпрос да бъде предложен на вниманието на националните органи на партията – те са тези, които трябва да вземат решение какво се случва с ролята на ДБ в това управление. Целият цивилизационен свят вече изпрати военна помощ на Украйна – няма страна, която да не го е направила, подчерта Мирчев.

По въпроса дали ще пътува заедно с Корнелия Нинова и Кирил Петков на посещение в Киев, той заяви, че такива разговори не са водени. Самият Мирчев допълни, че е посетил Одеса и Болград, така че е наясно със ситуацията в Украйна.

Не сме коментирали смяна на министри заради разногласията по въпроса за военната помощ, категоричен е той.

Относно смяната на министъра на отбраната Стефан Янев, той заяви: Стефан Янев е открит путинофил, който в никакъв случай не работеше за интересите на България и времето показа, че това е било правилно решение.

Мирчев заяви, че големият проблем в момента е инфлацията. През следващата седмица правителството ще излезе с пакет за подпомагане и антикризисни мерки, които в момента се обсъждат, допълни той. Мерките ще бъдат доста широки и очакванията са да омекотят финансовия удар.

В тази коалиция „Демократична България“ винаги се е старала да бъде предвидимият партньор, допълни той. Газът за България вече е осигурен. Ясни са трасетата. Единственият проблем, който се решава в момента, е цената на доставките и се работи много активно по решаването му, съобщи Мирчев.