Зуека за родината: Оставих една бедна България, а сега и разрушена!

„Оставих една бедна България, върнах се в една не само бедна, но и разрушена България“, заяви Васил Василев-Зуека при първото си завръщане в родината след 6 месеца емиграция. Днес той открива изложба с картините си във Варна. Тя носи името „Моите герои“ и представя 22 от неговите живописни разкази.

Зуека сподели, че докато пътувал с кола от София до морската столица, лошо впечатление му направили изоставените бедни общини и затова ни най-малко не съжалява за решението си да заживее в Испания. „Смених само къщата, продължавам да работя с България“, сподели Зуека.

Там той наистина рисува по цял ден и затова не използва маслени бои, които трудно съхнат и художникът е принуден да чака твърде дълго, ако ги използва. “Не се чувствам добре, ако нямам готова картина в края на деня, или поне две-три заготовки за платна“, обясни актьорът, който продължава да се занимава с театър, макар и само в чужбина. Преди да кацне у нас, той беше във Великобритания с Влади Априлов, където представят спектакъла си „Ние, българите“. В началото на април пък ще играят в Чикаго, съобщи Хотнюз.

Скечовете им са посветени най-вече на абсурдите в нрава на българската нация, за които наистина няма рационално обяснение. Актьорът не пропусна да благодари за подкрепата на втората си съпруга Ани, която се занимава с поддържането на социалните му мрежи, където той показва платната си.

Previous post Войната: Трябваше да се разкарат 5 млн. души, за да не пречат за шистовия газ
Next post Красен Кралев: Въвеждането на „форсмажор“ е отчаян ход, няма да помогне