Зрителят: „Панорама“ и „Референдум“ по БНТ – смертелна скука!

Свикнал съм да гледам БНТ и не й изневерявам, защото я смятам за най-добрата телевизия. Обаче трябва да кажа, че предаването „Панорама“ е все по-голяма скука. Като се почне от дежурните гости, спуснати от партийните централи, мине се през скучните репортажи, та се стигне до водещия, който не излъчва грам живец. Държавата се тресе от кризи и драми, а той, вместо да задълбае по горещите теми, си пуска любимите интервюта и обзори от балкански страни, които зрителя ама хич не го интересуват. Гърмят скандали почти всеки ден, в края на седмицата в „Панорама“ Василев ги минава с по един-два въпроса към гостите и си кара нататък по своя си сценарий, който често няма нищо общо с дневния ред на хората. Как веднъж не се скара с някого, че да бъде запомнен с характер. Може да е много ерудиран, но поведението му е безлично. Мисля си дори, че едно време при социализма Иван Гарелов беше по-интересен.

Във вторник пък се започва мъката с говорилнята „Референдум“. Вярно, че се обсъждат важни за хората теми и водещата винаги е подготвена, ама в повечето случаи от участниците се лее смертелна скука. Всякакви специалисти разтягат локуми и успиват зрителя, който накрая се пита – и какво от това? Как тези хора с техните бръщолевения, от които нищо не разбрах, ще ми помогнат да си подобря живота в тази криза. Може би трябва да променят предаването, да го разчупят малко, да внесат нови рубрики. Имаше един „Референдум“, който не се забравя и който им го направи тв звездата Волен Сидеров. Крайно време е пак да го поканят в студиото, за да се събудят тв зрителите.

Другото марково предаване „История.бг“ винаги е на висота и винаги има какво да научиш винаги, затова не го пропускам. Ще посъветвам само водещия да махне пръстените от ръцете си, все пак това не е някое забавно шоу, а тежка програма и визията му трябва да е адекватна.

Мнение на Васил Стоев, Русе

Previous post Биляна Гавазова изпраща първолак тази година
Next post Алена: Чудо ще е Борисов да стане пак премиер, Радев умее само да руши