Злоупотреби с много пари: Проверяват лица с имунитет по високите етажи

„Има поне десетина производства, сред които и проверки, които касаят много високи етажи на властта и злоупотреби със сериозни парични средства. Тези около магистралите са само част от тези производства.“

Това съобщи пред БНР министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев, който е и бивш министър на правосъдието. Той уточни, че сред сферите, засегнати от въпросните производства, е тази на енергетиката и потвърди, че има лица с имунитет.

Демерджиев заяви, че се надява прокуратурата да прояви „същото отношение и интензитет на работа“, каквито се демонстрират по линия на наркотиците.

Много важно за обществото е такова взаимодействие да се случва по линия на борбата с корупцията, категоричен е вътрешният министър.

„Това е терен на действие, на който прокуратурата трябва да покаже същата решимост. Ние я имаме, стига добронамерено да се подхожда от страна на прокуратурата.“

По думите му задачата е тези производства да нарастват, защото „това е начинът да се спрат порочните практики, обезкървяващи държавата“ чрез източване на обществени средства.

Previous post Хиляди откази за помощи за отопление
Next post Търговци: Цените в Одрин са високи за нас, но изгодни за българите