Зеленски: Нашествениците ще умрат като роса на слънце

Украинският президент Володимир Зеленски поздрави военните на Украйна по случай 27 август, ден на авиацията на Украйна. Президентът обеща пълна победа над руските окупатори, които на 24 февруари започнаха пълномащабна непредизвикана война в цялата страна.

След като бяха разгромени в Киевска област, руските нашественици сега съсредоточиха атаките си на изток и на юг. Украинският полуостров Крим, окупиран през 2014 г., продължава да е под руска окупация, но украинците засилиха атаките си там и в Киев вече се говори за планове за освобождаване на полуострова.

„Украинските войници ще унищожават потенциала на окупаторите стъпка по стъпка и ще дойде ден, когато врагът ще умре в Запорожие, на юг, в източната част на страната и в Крим. Нашествениците ще умрат като роса на слънце, а нашата защита е и ще бъде това слънце. Честит ден на авиацията на Украйна!“, написа Зеленски.

Руската армия продължава да търпи огромни загуби в човешка сила и военна техника, а режимът в Кремъл продължава да отрича това. По данни на Киев от началото на инвазията 46 500 руски войници са били денацифицирани на украинска земя, унищожени са 1939 руски танка, 15 кораба, 234 самолета и 202 хеликоптера.

Previous post Гнусно! Къде да хапнем мърша и кални домати в Созопол?
Next post Ферибот с десетки души на борда се запали