Зеленски: За всеки наш убит войник убиваме петима руски

Ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, включително и на Русия. Това заяви президентът на Украйна Володмир Зеленски в интервю за американския телевизионен канал NBC, предаде УНИАН.

Той подчерта, че военно-политическото ръководство на Руската федерация е започнало война не само с Украйна, но и с целия демократичен свят, следователно в случай на поражение на Украйна всички страни, които декларират демократични ценности, губят. Според него ежедневните боеве в Украйна нанасят тежки загуби, включително и на Русия.

„Където загубим един човек, Русия губи пет. Където ние загубим един танк, те губят пет. Да, ние се бием. Но трябва да бъдем справедливи и да кажем, че е наистина трудно за нас. Защото за един от нашите танкове те имат десет свои, по десет се падат на един наш боец. Колкото и силни да сме, десет пъти повече са. Трудно ни е, но удържаме“, каза украинският президент.

Президентът добави, че в някои райони украинските отбранителни сили отблъскват противника, а в някои райони са били принудени да отстъпят поради численото превъзходство на противника. „Подкрепата на Европа и Съединените щати е много важна… Всеки трябва да разбере, че това не е нашата война. Не просто война между Русия и Украйна, това е война на целия цивилизован свят с Русия, с нейното военно-политическо ръководство, с нейната армия. Не можем да го направим сами и благодаря на Бог, че ни помагат“, каза Зеленски.

Previous post Натали Портман се завръща в „Междузвездни войни“
Next post Захариева: Надявам се изгонването да не е в резултат на панически действия