Зеленият Глиги от ДБ заля Руското посолство с червена боя

Българският доброволец в чуждестранния легион на ВСУ и кандидат-депутат от Демократична България Иван Калчев-Глиги заля с червена боя входа на посолството на Руската федерация в София. Иван Калчев се завърна у нас броени дни преди изборите на 2 октомври след като взе участие в настъплението на ВСУ и освобождаването на Харковска област в Украйна.

„За да почетем паметта на жертвите от войната в Украйна и всички невинни мъже, жени и деца, както и на онези невинни руснаци, които ще отидат като пушечно месо, един жест от мен“, каза Глиги преди да залее с червена боя табелата на входа на руското посолство.

Полицайка безуспешно се опита да предотврати акцията.

„По мене има пръски боя, а по ръцете на Путин завинаги ще остане кръвта на жертвите“, каза Иван Калчев.

След това той заяви, че първата работа на следващото Народно събрание ще е да одобри военна помощ за Украйна.

„Още преди формирането на правителство може да се приеме решение на парламента, защото ние сме парламентарна република. Така че да предоставим на Украйна старите си военни системи, старите си артилерийски системи, както и всички стари снаряди, които корозират по складовете.Украйна ще спечели войната с или без нашата помощ, но е важно ние да заявим, че сме част от модерния, цивилизован европейски свят, а не на диктатора Путин“, каза още Глиги във видео, излъчено на живо във фейсбук.

Според него след това е важно най-накрая в България да има лустрация и „да се отървем от всичките агенти на Държавна сигурност и всички неоагенти на Кремъл“.

„Време е да изчистим армията от всички офицери, които не служат на България, а служат на вражеска нам държава. Недопустимо е български офицери и генерали да изразяват симпатии към Путин в ефира на БНР – за тях трябва да има военен съд. Недопустимо е националната ни телевизия да се ръководи от агент на ДС. Недопустимо е журналист от националното радио да води пропутинска пропаганда години наред“, добави той.

Иван Калчев е кандидат в две листи на Демократична България – в 23 МИР и 24 МИР. Той е член на ръководството на Зелено движение.

Previous post Бойко Рашков извади пищов на дядо Дионисий
Next post Българите най-обичат да почиват у комшиите, а румънците у нас