За Купата: Центърът на София ще бъде под обсада в неделя

Центърът на София ще бъде под обсада в неделя, 15 май, а причината са планираните няколко събития в този ден. От БФС преместиха финала за Купата на България за тази дата, въпреки че по първоначална програма трябваше да се състои на 11 май, сряда, от 19:00 часа. Рокадата бе по молба от полицията – заради насрочени за тогава протести.

Четири дни по-късно обаче има лекоатлетически състезания, които ще доведат и до редица промени в движението в централната градска част. В 9:00 часа ще започнат маратонски бягания на 5, 10 и 21 километра. Стартът им ще бъде на площад „Народно събрание“, а маршрутът им ще преминава покрай националния стадион, ще влиза и в Борисовата градина.

В 12:00 часа пък ще започнат атлетически игри за деца на „Васил Левски“. Те ще бъдат награждавани в 12:30. Тогава ще започне и последният насрочен старт – състезание на 600 метра за ученици.

Преди двубоя пък ултрасите ще трябва да направят хореографиите си под зоркия поглед на полицията. Предстои от Столична община, както и от СДВР да обяснят какви промени в движенията около стадиона ще настъпят и за какъв период. Ясно е, че няколко булеварда ще трябва да бъдат затворени заради сблъсъка между „сини“ и „червени“. Вратите на „Васил Левски“ ще бъдат отворени поне два часа преди началото на финала.

Previous post Бейбибумът в пандемията се оказа мит
Next post Салах: Искам Реал Мадрид на финала, Ман Сити е много тежък съперник