Замесиха доц. Мангъров в измама с фалшиви препарати за онкоболни

Болни от рак стават жертва на измамници, които им предлагат чудотворни препарати за изцеление, ползвайки името на доц. Атанас Мангъров. За схемата съобщи самият той в своя фейсбук профил.

Лекарят научил, че е въвлечен в измамата, след като потърпевши му писали в социалните мрежи.

Той пък от своя страна сигнализирал полицията. „Моля всички измамени да купят препарати, рекламирани с моето или от мое име, които имат желание да подадат жалба в полицията, да се свържат с мен. Измамниците са установени. Необходимо е съдействие“, апелира Мангъров.

Един от най-драстичните случаи е с онкоболна жена, която е претърпяла поредица от тежки операции заради метастази. Тя живее в Германия със съпруга си, където се лекува, но била при роднини в България на гости. По случайност открила във фейсбук реклама на добавка, рекламирана от името на доц. Мангъров.

Препаратът бил представен като средство за унищожаване на паразити, за възстановяване на клетки, за изчистване на черния дроб и т. н. Жената се свързала с фирмата и те я убедили да поръча 20 опаковки. Съпругът ѝ ги взел от офис на куриерска фирма, а по пътя към дома видял съседка. Заприказвали се за „лекарството“, а тя му казала, че е видяла публикация на доц. Мангъров във фейсбук с името на същия „илач“, в която той разобличава измамната схема. Тогава мъжът се усъмнил. Потърсил личен контакт с доцента и разбрал, че с жена му са станали жертва на мошеници. Побързал да върне пратката, за която платил над 1000 лева, но от куриерската фирма обяснили, че не могат да му възстановят сумата. Това щяло да се случи само след нареждане от полицията.

„Всичките тези реклами с моето име са измама. Съветвам хората да не се поддават и да не плащат на такива мошеници. Такива паразити, каквито се описват във фалшивото интервю с мен, не съществуват, това са глупости. Някои от тези измамници са много рафинирани. И когато хората са притиснати до стената, когато имат сериозни проблеми, с които не могат да се справят, отчаяно търсят всякаква помощ и са готови да дадат щури пари. Лошото в случая е, че тези измамници използват моето име“, коментира случая Мангъров.

Полицейските органи са предприели разследване по разнищване на измамата. Оказало се, че повече от една фирми практикуват схемата. Общото помежду им било, че нямат посочени телефони за връзка и в повечето случаи вместо адрес е дадена пощенска кутия, за да бъдат непроследими. Хората трябва да са особено внимателни и да купуват лекарствени продукти само след истинска консултация със специалист, а не подведени от недействителни реклами в социалните мрежи, казват от полицията.

Previous post За милиони – няма закони! Ексдепутатът Гамишев с условна присъда за 202 000 лв. данъци
Next post Байдън имал медицинска сестра, която му шепнела в ухото