Заловиха с наркотици скандалната психоложка от мелето край Труд

Пловдивският апелативен съд остави в ареста Антония Лукова, която е обвинена в държане на наркотици, предназначени за разпространение.

Тя е задържана на 27.10.2021г. на път за София, когато полицията спира колата ѝ за проверка и намира 500 грама изсушена марихуана, укрита в кутия от прах за пране. Лукова е от пловдивското село Калояново.

Магистратите от Апелативен съд – Пловдив изслушаха молбата ѝ и тази на адвоката ѝ за промяна на мярката ѝ за неотклонение от „задържане под стража“ в „домашен арест“ и прецениха, че е неоснователна. От доказателствата по делото до момента има основание да се приеме, че не е отпаднало обоснованото подозрение, че Антония Лукова е съпричастна към престъплението, в което е обвинена.

На кутията от прах са намерени нейни отпечатъци. Съдът отхвърли като неоснователен доводът на защитата, че изминалия тримесечен период от първоначалното задържане, за който се твърди, че е нововъзникнало обстоятелство. Според представена от прокуратурата справка е назначена експертиза на мобилните телефони на обвиняемата и нейния съучастник, защото има данни, че двамата са комуникирали по интернет.

Съдът прецени, че при една по-лека мярка има опасност младата жена да извърши престъпление и за това отказа да промени задържането ѝ под стража. Тя е извършила деянието, в което е обвинена, в изпитателния срок на предишно нейно осъждане за пътно-транспортно произшествие. Определението на Апелативния съд е окончателно.

Антония Лукова е с условна присъда, която получи преди години. През 2018 година я катастрофира край село Труд, като удари и помля лек автомобил с цяло семейство от карловското село Дъбене. Децата дълго време бяха стресирани, мъжът получи инфаркт след време, а жена му множество травми.

Тогава Лукова излъга разследващите, че е шофирал неин приятел, който на всичко отгоре се оказа дрогиран. Тя изчезна и беше обявена за национално издирване. След като беше намерена, психоложката, която имаше множество други нарушения на пътя, получи условна присъда. Сега я грози ефективен затвор.