Жители на Горна баня сами си направили пешеходна пътека

Жители на столичния квартал Горна баня решиха да си направят пешеходна пътека на ул. Николай Хрелков до ул.643, където е единствения подход към метрото от страна на квартала.

Кметът на район „Овча купел“ Ангел Стефанов съобщи, че след постъпили множество сигнали и впоследствие осъществена комуникация с отговорните институции се е оказало, че регламентирана пешеходна пътека е невъзможно да се изгради при настоящите условия.

„Отнасям се с раздвоени чувства към създалата се ситуация. От една страна, буквата на закона трябва да се спазва, дори и да противоречи на духа му. От друга страна обаче, когато общественият интерес и обществената безопасност го изискват, местната общност не трябва да се отказва да търси решение на проблемите и най-нормалното нещо е да получава подкрепа от институциите, казва още Стефанов.

Очакванията на районният кмет са, че финансирането на втория етап от ремонта на ул. Николай Хрелков ще бъде осигурено в разумни срокове, така че жителите на Горна баня да имат нормален пешеходен достъп до метростанцията в близост.

Previous post Вместо Наско, зам.-министърът на културата подаде оставка
Next post Ваня Григорова: Общественият градски транспорт да стане безплатен за пътниците