Жестокост: 95-годишна баба в кома след побой от внука, скрил кървави парцали

40-годишен алкохолик преби 95-годишната си баба в Пловдив. Кървавите сцени се разиграли на 14 декември, каза наблюдаващият прокурор Нено Димов, предаде „Марица“.

Той посочи, че възрастната жена страда от множество заболявания и била в безпомощно състояние, в невъзможност да се обслужва сама. По тази причина била наета помощница.

От около три месеца внукът живеел при баба си. Двамата често имали конфликти, но те се състояли предимно в обиди и хвърляне на различни предмети. 40-годишният злоупотребявал с алкохол.

На 13 декември вечерта се прибрал пиян, влязъл в стаята, между двамата отново възникнал скандал. Агресията ескалирала, удряла многократно с ръка по главата, след което се оттеглил в стаята си.

На 14 декември през нощта бил повикан от баба си. Последвал скандал, този път по-жесток. Пак я удрял, след което я оставил и се върнал в стаята си. На сутринта в жилището отишла помощница. Заварила внука да събира парцали с кръв. Бабата била в изключително тежко състояние, с кръв по устата и дрехите.

Помощницата попитала какво се е случило, а внукът отговорил с безразличие, че паднала от леглото. Жената не повярвала на тази история, преоблякла пострадалата, след което звъннала на Бърза помощ. Побойникът повтарял, че няма нужда от всичко това и че баба му искала да си умре вкъщи.

„Иззети са множество доказателства. Разпитани са свидетели, направено е освидетелстване на пострадалата, правят се ДНК експертизи. Предстои разпит на още свидетели. Ще се повдигне обвинение на внука. Имаме доказателства за чести битови скандали. Наказанието е лишаване от свобода“, каза наблюдаващият прокурор Нено Димов.

Previous post Лют спор в парламента да плащат ли данъци младите до 26 години
Next post Елена Йончева: ЕК да заведе дело срещу Австрия и Нидерландия