Жертва на измамниците, изтеглили кредити за 90 бона: Приятелки сме от деца, в шок съм!

Жертвите на младото семейство от Стара Загора, което открадна лични данни и изтегли кредити за 90 хиляди лева разказаха за случулото се. Измамниците използвали свои приятели, като вземали кредити на тяхно име. После проиграли парите на комар.

Два дни след като присъствали на кръщенето на детето на задържаните за измамата, Ивета Попова и Венко Чемишанов, техни приятели от Хисаря, разбират, че имат изтеглени кредити. Двамата съпрузи се оказват потърпевшите с най-много изтеглени кредити на свое име. Те са измамени със 7 заема за близо 80 хиляди лева. Ивета Попова и Венко Чемишанов твърдят, че измамниците планували да избягат от страната преди полицията и прокуратурата да тръгнат по следите им.

Ивета Попова разказа, че на свое име има четири кредита на обща стойност 18 хиляди лева. Те били изтеглени в рамките на две седмици. Съпругът й Венко Чемишанов се оказал с 3 кредита за малко над 60 000 лв.

„Това е много близък мой човек. Ние сме живели една до друга, от деца сме заедно, семейни приятели, децата си гледаме заедно. Тя дори има татуировка на моя син – името му, рождената му дата”, сподели Ивета Попова пред Нова тв.

Христиана Христова пък има 2 кредита от по 5 хиляди лева. С Ралица Козарска е приятелка от малка и били заедно от сутрин до вечер. „Това за мен е някакъв шок, аз просто не знам какво се случва”, каза Христиана. По думите на измамената един ден приятелката й я помолила за услуга. Майката на Ралица трябвало да й изпрати пари, но понеже съпругът й Йордан щял да има достъп до тях, а тя искала да купи нещо за общото им дете, помолила парите да бъдат прехвърлени по сметка на измамената Христиана.

Жертвата на измама не помни приятелката й да е сканирала или снимала личната й карта, но подозира, че това е причината за изтеглените кредити. Според майката на измамената Христина е недопустимо толкова лесно да бъдат отпускани кредити онлайн.

Previous post Демерджиев: Трима шефове на РПУ-та в София са закриляли Семерджиев
Next post Сергей Станишев за войната: Дните на Путинова Русия са преброени