Жени Живкова връща на мода розовото и лилавото

Една от най-известните българските дизайнерки – Жени Живкова, е изпреварила световните тенденции и е усетила, че модата залита отново към розовото и лилавото. В последната си зимна колекция за 2023 г. внучката на Тодор Живков е заложила именно на двата типично дамски нюанса, които ще бъдат изключително актуални през наближаващата нова година. Евгения Живкова предпочита техните по-нежни и не толкова ярки тонове, като „пепел от рози“ и тъмнолилаво, които преобладават предимно при роклите и саката в колекцията й.

За поредна година топтенденция ще бъдат класическите модели рокли, които са до коляното и са решени в един цвят. Малък акцент по тях са по-разчупените шевове, къдрите и плисетата в долния им край. Вечната дантела пък за пръв път от много време е изместена от нежния сатен при дамските облекла на дизайнерката. Строгите, но стилни и женствени костюми с панталон и късо сако също ще преобладават през този сезон, категорична е любимата модистка на елита.

Панталоните са по бедрата, но има и по-широки, с чупки в кръста. Някои от саката имат по-коктейлен вид, за да се съчетават добре както в ежедневието, така и за по-специален повод. В зимната колекция на дизайнерката преобладават облеклата, които могат да се носят в ежедневието – както на работа, така и на коктейл. Официалните рокли са отстъпили на заден план и това е напълно обяснимо – в последните две години заради пандемията за тях почти нямаше пазар.

В момента внучката на Тодор Живков продава модните си шедьоври изцяло онлайн, като клиентите ? са вече от цял свят, а наскоро получила дори покана да покаже своите творения на модния подиум в Сан Франциско. Евгения Живкова е най-известният и утвърден български дизайнер. Тя демонстрира висок стил и перфектно качество вече повече от 30 години. През 1991 г. създава модна къща „Жени Стил“, която и до днес продължава да се развива успешно. През 1996 г. марката става носител на наградата „Златна игла“ на Академията за мода за пръв път, а после следват още десетки престижни отличия.

Десетилетия наред дизайнерката открива модния сезон в столицата на България и винаги показва оригиналност. Ревютата й се превръщат в изискани светски събития, посещавани от куп представители на политическия, културния и бизнес елит. Въпреки че е символ на елегантност, Жени признава, че любимата ? дреха в гардероба са дънките, но никога не излиза от дома си без грим и прическа. Дизайнерката споделя, че поддържа форма с каране на ски през зимата и колело през лятото, а козметиката, която използва от години, е само френска.

Previous post Мария Бакалова: Аз съм човек на крайностите
Next post Празнична тесла: Цените на храните пак скочиха