Ето го и Георги от Бургас, който удря бременната си приятелка в корема

Георги Кочев е името на бургазлията, който е удрял жестоко в корема бременната си приятелка. 29-годишният младеж е с богато криминално минало, провиненията му са за притежание на наркотици.

Двамата с приятелката си живеели на квартира отскоро, били хубава двойка и привидно се разбирали, разказаха съседи.

Неясно остава обаче защо и как се е стигнало до момента Георги да удари, и то в корема, бременната жена до себе си. Момичето е добре, потърсило е помощ вчера в Кризисния център за лица и деца, жертви на домашно насилие в Бургас. Вече е подала и молба за защита по Закона за защита от домашно насилие, съобщава Флагман.

„Очакват се ограничителни мерки спрямо насилника. Знаем, че бременната жена е била физически малтретирана от съжителстващото с нея лице. Нанасяни са ѝ удари в областта на корема. Прегледана е от лекари, но не са установени някакви проблеми. Тя е добре”, уточни шефката на Кризисния център Искра Делчева.

При друг случай бременна в четвъртия месец жена е загубила детето си, след като е била удряна в корема от приятеля си. Случаят е от миналата седмицa от Бургас. Веднага са подадени документи за защита. Когато тя е потърсила закрила в Центъра за превенция на насилието. Оттам отчитат ескалация на случаите на насилие над бременни жени, като само за последния месец в Бургас те са три.

„Вследствие на физическо насилие, което е сериозно упражнено спрямо нея от партньора ѝ, тя принудително прави аборт по медицински причини, тъй като той я е удрял в корема и съответно плодът е нямало да се роди здрав“, коментира Жени Петрова от центъра.

Младата жена е настанена при свои близки. В съда в Бургас е заведено дело по Закона за защита от домашното насилие. Чака се решение за ограничителни мерки спрямо мъжа.

Previous post Вижте драматичната съдба на остриганата от Тити Гергана Кирова
Next post Осъдиха ТЕЦ-а на Доган да плати 36,5 млн. лева на държавата