Емилиян Гебрев след взривовете: Ние сме разграден двор

Емилиян Гебрев няма никаква информация относно взрива, който се случи в склада му край Карнобат миналата седмица. Той разкритикува прокуратурата за недовършването на разследванията по предишните взривове в оръжейни складове.

Също така в студиото на БНТ Гебрев каза, че докато в българските служби има хора, които мислят, че английското разузнаване е отговорно за отравянето на Сергей Скрипал и самия Гебрев е дело на английските служби, никога няма да ни приемат в Шенген независимо от мерките по границите.

Гебрев настоя, че Българската оръжейна индустрия претърпява продължително мачкане и изнудване и направи препратка към прокурорските акции в „Кинтекс“ и „Арсенал“.

Освен това разкритикува МВР за изчезването на доказателства от предишни взривове на оръжейни складове.

Той смята още, че случаят няма нищо общо с изпращането на нова военна помощ в Украйна.

„Взривовете бяха непосредствено след взимането на решението – това трябва да са някакви магьосници, които да се организират така бързо и да организират тези саботажни действия“.

По повод версиите за руска намеса във взривовете коментира, че прокуратурата е посочила имената на руски агенти от ГРУ. Въпреки това, според него нищо не е направено.

Според него е нормално да има следене, предвид това, че България е минала към „вражеската страна“ и вече е в НАТО.

„Не са виновни тези, които ни следят, контролират и правят опити да ни взривяват. Лошото е, че ние сме един разграден двор и сами не може да се опазим. Поне в един склад, в един завод. Десет взрива в рамките на десет години и няма следа, няма нищо. Всичко се размазва и изчезва“, каза той в отговор на въпрос дали се провежда диверсия.