Единият от шофьорите от мелето в Шумен бил друсан с амфетамин

Единият от шофьорите, участвал снощи в адското меле с жертва в Шумен, е седнал зад волана след употребата на наркотици. Припомняме, че при катастрофата загина жена.

По данни на пресцентъра на полицията в града, сигнал за възникнало пътно произшествие на кръгово кръстовище на шуменския булевард „Симеон Велики“, до хипермаркет, е подаден снощи, в 21:18 часа. Към мястото на катастрофата са насочени екипи на полицията, пожарната и спешна помощ. Установено било, че са се ударили излизащ от хипермаркета автомобил и друг, който се движел по булеварда.

В болницата в Шумен са откарани две жени, пътували в излизащия от хипермаркета автомобил. Едната от жените е починала, а другата е била контактна при постъпването си в лечебното заведение.

Очевидци на катастрофата казаха пред БТА, че са станали свидетели на ужасяваща гледка, докато спасителни екипи на пожарната са вадили двете жени от автомобила.

Водачът на другия автомобил е 18-годишен шуменец, който е задържан. Той е тестван за шофиране след употреба на наркотици. Отчетена е положителна на амфетамин проба. Младежът е правоспособен. Има шофьорска книжка от края на месец май, допълниха от пресцентъра на полицията в Шумен.

Previous post Откриха я! 15 лева билетът за „Ох, баня” в Банкя
Next post Бойко Рашков извади пищов на дядо Дионисий