ТЕМИТЕ

Дубайски полицаи върнаха $10 000 на наша туристка, издирили я чак в България

Дубайската полиция наскоро върнала портмоне с $9150, както и важни документи на българска туристка, която си ги забравила на международното летище в Дубай.

Нашенката си загубила портмонето на път от емирството към България, обясни бригадир Хамунда Белсуайда Ал Амери, директор на департамента за сигурност на аеропорта, цитиран от gulfnews.com.

„След като открихме портмонето, веднага установихме самоличността на притежателя му, който вече бе напуснал страната. Независимо от това нашите служители се свързаха с нея и й изпратиха портфейла с парите и документите след определени административни процедури“, посочи Ал Амери.

Той допълва, че дубайската полиция прави всичко възможно да възстанови вещите на притежателите им и полага усилия да гарантира комфорта на посетителите на емирството, жителите и гражданите му.

Дубай в последните години се превръща в една от предпочитаните дестинации за българските туристи, особено през зимните месеци, когато температурите в столицата на емирството са поносими. Макар цените в заведенията там да са високи, пакетните екскурзии на база ол инклузив са сравнително достъпни, стига да не напускаш територията на хотела.

Пет дни престой за тричленно семейство в петзвезден хотел може да излезе само около 3000 лева. В тази сума са включени дори коктейлите край басейна, както и яденето на корем. Отделно се плаща единствено туристическата такса и забавления извън територията на хотела. По-дългите ваканции за 7-8 дни пък са по около 1600-1800 лева на човек, като в цената влиза и самолетният билет.