Дрогираният убиец с катафалката иска по-ниска присъда

Осъденият на едва 2 г. лишаване от свобода шофьор на катафалка Радостин Гювийски, който в Сапарева баня прегази и уби курортистка, обжалва присъдата си пред Апелативен съд – София.

В петък е било първото заседание по делото в Апелативен съд.

Адвокатът от Дупница Ивайло Алексиев, който е единият от двамата защитници на Радостин Гювийски, заяви пред „Струма“: „Докато делото беше в Окръжен съд – Кюстендил, поисках да се извърши тройна експертиза на Радослав – психиатрична, психологична и токсикологична, но съдът не прие предложението ми.

Същото искане направих и пред Апелативен съд – София и те бяха приети от съдията по делото. Експертизата ще се направи в МВР болница, за да се установи психичното и психиатричното състояние на клиента ми, след като е бил употребил дрога по време на инцидента.

Токсикологичната експертиза ще докаже дали Радостин взема редовно дрога, или е било инцидентно, само по времето на ПТП-то .

Бащата на Радостин представи подписка с над 1200 подписа на жители на Сапарева баня в негова защита, което показва, че е добро момче, но нещастна случайност е довела до смъртта на жената вследствие на удара на заден ход на катафалката“, заключи адвокатът.

Репортер на вестника разговоря с Радостин предния ден, преди първото заседание на Апелативен съд. Ето какво заяви той: „Със страх очаквам решението на съда.

Аз не съм убиец, така се стекоха обстоятелствата тогава. Много съжалявам! Получих голяма подкрепа в този труден момент от много хора от Сапарева баня,за което им благодаря. Родителите ми са възрастни и болни, не могат да ме подкрепят, сам съм, нямам братя и сестри“, заключи Радостин Гювийски.

Инцидентът стана на 22 юни миналата година около 14,40 ч. пред входа на минералната баня. Семейство от Банкя, което току-що пристигнало на почивка в Сапарева баня, паркирали автомобила на паркинга пред банята и тръгнали по улицата.

В този момент Р. Гювийски се придвижвал на заден ход с катафалката, не видял жената ,която била зад амвтомобила, и я блъснал. Тя пада и от удара издъхнала на място.

Тогава Р. Гювийски е тестван за наркотици, устройството реагирало на амфетамин. Р. Гювийски продължава да шофира с катафалката, както и да работи като диджей в заведенията в Сапарева баня.

Той е собственик на капитала на траурната агенция, в която работи в съдружие с Румен Александров.

Previous post Кирил Петков свали брачната си халка
Next post Радост за шофьорите! Предлагат 75 ст. отстъпки за горивата