Доц. Инджов: Все повече намаляват шансовете за съставяне на кабинет

Все повече намаляват шансовете за съставяне на кабинет. Това каза по Нова Нюз експертът по политически комуникации доц. Иво Инджов.

„Няма логика да има правителство на малцинството или подкрепа за него от формация, която се бори срещу корупционния модел и друга, която го олицетворява. Може би ПП ще излезе от политиката след време, когато изпълни това, за което се е появила в този вакуум. Те правят умерена социална политика в областта на пенсиите. От НДСВ насам България нямаше центристка партия, а сега ПП запълни нишата. Така може да се проправи мост между лявото и дясното“, отбеляза той.

Според политолога доц. Татяна Буруджиева партиите се създават, за да защитят интереси на социалните групи. „Нито в политиките, нито в позициите, нито в интересите им има разлика освен, че се мразят. Постоянно чакаме някой да се научи на политика. Твърденията, че няма да се коалират с другия заради корупция е смокинов лист целящ да прикрие грозната голота на факта, че нямат политическа идентичност голяма част от партиите у нас“, коментира тя.

Previous post Рудник в Мадан стана подземен музей, туристите влизат като миньори
Next post Рашидов: Завърнах се в политиката, защото се нагледах на инфантилност